Liturghie arhierească pentru tinerii din ASCOR şi ATOR

În zorii zilei de ieri, 12 martie 2015, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a slujit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Sfântul Sava cel Sfinţit“ din Iaşi, fiindu-i alături tinerii din asociaţiile ASCOR şi ATOR. Slujba a fost cu atât mai deosebită cu cât ieri Biserica noastră l-a prăznuit pe Sfântul Cuvios Teofan Mărturisitorul, informează „Ziarul Lumina”.

IPS Părinte Mitropolit Teofan s-a aflat ieri în mijlocul studenţilor ascoreni şi a tinerilor atoreni din Iaşi. În cursul dimineţii, de la ora 6:00, a fost oficiată Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite la Biserica „Sf. Sava cel Sfinţit“, răspunsurile la strană fiind date de tinerii din cele două asociaţii. Din sobor, alături de slujitorii de la Biserica „Sf. Sava“ – pr. paroh Narcis Constantin Axinte, pr. Mihai Prodan, diac. Sorin Adrian Mihalache, a mai făcut parte şi protos. Nicodim Petre, coordonatorul Departamentului Tineret şi misiune în universităţi din cadrul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor.

La finalul slujbei arhiereşti, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei le-a adresat un scurt cuvânt tinerilor prezenţi, în care le-a recomandat să păstreze şi pe viitor legătura cu Biserica, prin participarea la sfintele slujbe: „M-am bucurat aflând că o dată pe săptămână, în zi de miercuri, grupuri de tineri din oraş se întâlnesc la acest locaş de cult în faptul dimineţii şi participă la Sfânta Liturghie, pentru a nu lăsa o săptămână întreagă să curgă fără Sfânta Jertfă. Sper ca acest obicei să nu fie un foc de paie, să nu fie un gând trecător, ci începutul să se întărească şi să se solidifice, astfel încât aceste dimineţi să rămână în memoria voastră ca momente pline de har şi binecuvântare. Nădăjduiesc să vă hrăniţi din această stare lăuntrică dobândită la această sfântă biserică, pentru că avem nevoie imensă de această hrană în Duhul Sfânt“.

Comentarii Facebook


Știri recente