Liturghie Arhierească la Parohia „Înălţarea Domnului” din Giurgiu

Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a oficiat în Duminica Floriilor, 24 aprilie 2016, Sfânta Liturghie la Parohia Înălţarea Domnului din municipiul Giurgiu, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu acest prilej, credincioşii prezenţi s-au putut închina la fragmente din moaștele Sf. M. Mc. Gheorghe aduse de la Mănăstirea Sf. Gheorghe din Giurgiu, și la fragmente din moaștele Sfintei Sabina, care sunt cinstite în Biserica Eroilor.

În cuvântul său ierarhul a explicat sensurile duhovniceşti desprinse din textul biblic citit la această sărbătoare. Preasfinţia Sa a vorbit şi despre semnificaţia marii sărbători de astăzi, în care vedem înaintarea lui Hristos spre jertfa de pe cruce.

Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, a arătat Episcopul Giurgiului, este considerată ca un preludiu al patimilor, dar şi ca o poartă spre Înviere. Cu toate că Mântuitorul intră în Ierusalim călare pe cel mai smerit animal, totuşi mulţimile L-au primit ca pe un împărat; aceasta, pentru că însuşi Duhul Sfânt i-a luminat să înţeleagă şi să mărturisească pe împăratul lui Israel.

La final, Preasfinţitul Părinte Ambrozie l-a felicitat pe Părintele paroh Sabin Mât, consilier administrativ al Episcopiei Giurgiului, pentru frumoasa activitate pastoral-misionară desfăşurată, dar și pe ceilalți preoți slujitori de la această biserică, oferindu-le icoane și publicaţii apărute la editura eparhială, iar numeroşilor credincioşi le-a dăruit icoane cu momentul Intrării Domnului în Ierusalim, Pastorala la Învierea Domnului şi ramuri de salcie.

Comentarii Facebook


Știri recente