Liturghie arhierească la Mănăstirea tulceană Izvorul Tămăduirii

Preasfinitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a săvârşit duminică, 12 iulie 2015, Sfânta Liturghie arhierească în biserica nouă a Mănăstirii Izvorul Tămăduirii, protopopiatul Niculiţel, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.

Credincioşii veniţi din localităţile învecinate au putut a se închina unei copii a icoanei Maicii Domnului Prodromiţa ce a fost realizată la Muntele Athos şi care este păstrată cu mare cinste în biserica Mănăstirii.

Preasfinţitul Părinte Visarion a explicat credincioşilor pericopa evanghelică cât şi însemnătatea supracinstirii Maicii Domnului dimpreună cu istoria realizării icoanei nefăcute de mână omenească a Maicii Domnului Prodromiţa de la Schitul româneasc Prodromu din Muntele Athos.

Părintele stareţ protos. Ieronim Vasile a mulţumit Preasfinţiei Sale cât şi tuturor credincioşilor ce vin cu regularitate la această mănăstire.

Mănăstirea Izvorul Tămăduirii se află la poalele munţilor Măcin în apropierea „izvorului de leac” Biserica mănăstirii se află întru amplu proces de pictare în tehnica mozaic.

Totodată, la orele dimineţii, la slujba Utreniei, Preasfinţia Sa a vizitat biserica Sf. Nicolae din localitatea Turcoaia.

Comentarii Facebook


Știri recente