Liturghie arhierească la mănăstirea Sinaia

Obștea Mănăstirii Sinaia din județul Prahova l-a avut astăzi, 12 mai, în mijlocul ei pe Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească alături de un important sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a precizat Pr. Ciprian Necula.

Cu această ocazie Înaltpreasfinția sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură amintind de credința neîdoielnică pe care trebuie să o avem fiecare în călătoria noastră spre împărăția lui Hristos: ” …cine crede în Iisus Hristos cu toată tăria inimii, cu tot sufletul, acela se va mântui. În evanghelia care s-a citit astăzi nu a mulțumit Hristos lui Toma pentru cuvintele rostite: Domnul meu și Dumnezeul meu, ci l-a mustrat pentru îndoiala pe care a avut-o zicându-i : Fericiți cei ce nu au văzut și au crezut”

Cu prilejul vizitei, Chiriarhul Eparhiei Argeșului și Muscelului și-a amintit cu multă bucurie de perioada 1 august 1977 – 1 martie 1981 când a condus ca stareț obștea monhală de la Sinaia. În acești ani au fost executate importante lucrări de restaurare care au menținut peste ani frumusețea bisericii, care este unică în țară prin arhitectură.

Ansamblul monahal datează din secolul al XVII-lea și reprezintă identitatea istorică a orașului Sinaia, pentru că este prima construcție pe acest teritoriu.

Fondatorul mănăstirii este Spătarul Mihail Cantacuzino, care împreună cu mama sa Elena și cu sora sa Stanca au sprijinit construcția ei între anii 1690-1695.

Comentarii Facebook


Știri recente