Liturghie arhierească la Mănăstirea Humor

Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit duminică, 3 martie 2013, Sfânta Liturghie în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a Mănăstirii Humor, din județul Suceava, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

În cadrul slujbei, diaconul Gheorghe Apetrei a fost hirotonit preot pe seama parohiei Mitocu Dragomirnei 2, Protopopiatul Suceava 1. La finalul Sfintei Liturghii, IPS Pimen a adresat un cuvânt de învățătură referitor la Duminica a XXXIV-a după Rusalii. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a subliniat faptul că oamenii, dacă se mărturisesc și se căiesc, primesc iertare de la Dumnezeu pentru păcatele săvârșite.

„Trebuie să mergem la scaunul de spovedanie ori de câte ori greșim mai grav. Canonul pe care îl dă preotul este foarte important. Dacă preotul nu ne dă canon, noi trebuie să-l cerem, pentru că astfel suntem ținuți în starea de pocăință, având nădejde la Dumnezeu. Evanghelia de astăzi (n.r. duminică) ne spune că trebuie să ne întoarcem de la calea cea rea a păcatului la calea cea bună a virtuții. Este mare lucru să cerem iertare de la Dumnezeu, însă trebuie să ne iertăm și între noi”, a subliniat IPS Pimen.

În continuare, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a apreciat și încurajat obștea Mănăstirii Humor pentru osteneala pe care o depune în fiecare zi.

Comentarii Facebook


Știri recente