Liturghie Arhierească la hramul parohiei din Torrevieja

Ziua de 27 ianuarie 2013 va rămâne o zi de neuitat pentru Parohia „Sfântul Efrem Sirul” din Torrevieja, Spania, care pentru prima dată de la înființare a primit vizita ierarhului locului, cu ocazia serbării hramului parohiei, informează episcopiaspanieiportugaliei.es.

Părintele paroh Ovidiu Semerean, alături de părintele David Semerean și de un grup de copii îmbrăcați în costume naționale, l-au întâmpinat pe Preasfințitul Timotei la intrarea în curtea bisericii, după care alaiul a intrat în biserică pentru săvârșirea Sfintei Liturghii. Biserica s-a dovedit pentru prima dată neîncăpătoare în acestă zi de sărbătoare.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei, alături de pr. Ovidiu Semerean și de tatăl său, pr. David Semerean, cu sprijinul arhidiaconului Iustin Tănase, într-o atmosferă de profundă și călduroasă rugăciune, cu participarea credincioșilor și a invitaților speciali: pastorul Rudolf Delbruck din partea Bisericii Evanghelice Germane și Rev. Terence Sapson din partea Bisericii Anglicane, care au urmărit momentele Liturghiei ortodoxe pregatită special pentru ei în limbile spaniolă și engleză.

În semn de respect față de invitați, rugăciunea Tatăl Nostru a fost rostită în limbile română, spaniolă, germană și engleză. Invitaților li s-a alăturat, la sfârșit, P. Joachim Carlos Carlos, paroh al Parohiei „Cristo Resucitado”, care are în administrare modernul Centru Ecumenic din localitatea Orihuela Costa, unde își oficiază slujbele, alternativ, mai multe confesiuni: Biserica Romano-Catolică, Biserica Ortodoxă Română, Biserica Evanghelică Germană și Biserica Anglicană.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Timotei a rostit un ziditor cuvânt de învățătură vorbindu-le credincioșilor despre Sfântul Efrem Sirul, nelăsând la o parte tema Duminicii videcării orbului din Ierihon. Ierarhul a pus accent pe puterea credinței, singura care ne poate scoate din această criză finaciară, dar mai ales spirituală, asemenea Fiului Risipitor, care, aflat în acea țară îndepărtată unde a venit foamete mare, a hotărât să se întoarcă la Tatăl său!

Părintele Ovidiu Semerean le-a vorbit și el puțin credincioșilor, mulțumind lui Dumnezeu pentru întărirea pe care a primit-o în această zi avându-l alături în slujire pe cel care, prin punerea mâinilor sale și a rugăciunii, i-a dăruit harul preoției, pe cel care i-a dat viață și, nu în ultimul rând, pe frații săi întru Hristos, care i-au fost aproape chiar de la începutul slujirii sale. Le-a mulțumit apoi invitaților speciali care au răspuns invitației de a lua parte la bucuria fraților ortodocși români.

După Sfânta Liturghie, toți creștinii și invitații au participat la agapa organizată prin jertfa credincioșilor din parohia Torrevieja. Pe lângă diversitatea bucatelor, cu toții s-au bucurat și de un moment muzical realizat de doi copii din parohie.

Înainte de plecare, pr. Joachim Carlos i-a prezentat Preasfințitului Timotei Templul Ecumenic, alcătuit din patru capele de rugăciune, săli de conferință, sală de mese cu bucătărie, toalete etc., centru construit de Biserica Romano-Catolică spre folosul tuturor denominațiunilor creștine dornice de a aduce slavă lui Dumnezeu!

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…