Liturghie Arhierească la hramul Mănăstirii Corbeni

Mănăstirea Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul – Antonești, din comuna Corbeni, județul Argeș și-a sarbatorit astăzi, 24 iunie 2015, hramul. Înaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, înconjurat de un sobor de preoti si diaconi a oficiat Sfânta Liturghie în fața paraclisului închinat Sfântului Iov, paraclis aflat în incinta aşezământului monahal.

Mănăstirea cu hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din comuna Corbeni a fost construită pe un teren donat în anul 1943 de Gheorghe Erbașu. Lucrările au rămas nefinalizate, biserica fiind folosită mult timp ca staul pentru oile localnicilor.

După anul 1989 la inițiativa Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Calinic au început lucrările de reconstruire, care au fost terminate în anul 2004, mănăstirea fiind sfințită în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Nasterii Sfântului Ioan Botezatorul.

Lânga biserica s-a ridicat în perioada 2000 – 2004, un corp de chilii la baza căruia s-a amenajat paraclisul închinat Sfântului și Dreptului Iov. Această lucrare a fost executată de Sectorul Economic și Construcții al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, coordonat de Părintele Consiler, Arhidiacon Caliopie Cristian Ichim.

Mănăstirea este astăzi un important punct de pelerinaj pentru cei care traversează comuna Corbeni, frumoasa așezare monahală fiind așezată foarte aproape de Barajul Vidraru și de traseul montan Transfăgărășan.

Comentarii Facebook


Știri recente