Liturghie arhierească la Catedrala Patriarhală

Biserica Ortodoxă se află, astăzi, 17 august 2014, în Duminica a X-a după Rusalii. Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală din București a fost săvârșită la această sărbătoare de către Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea Pericopei Evanghelice, Preasfinția Sa a vorbit despre înțelesurile Evangheliei acestei duminici, dintre care unul se referă la valoarea credinței.

„Oricât de mari ar fi greutățile și obstacolele pe care le avem în viață dacă vom merge și le vom întâmpina cu această putere extraordinară transformatoare și dătătoare de har dumnezeiesc care este credința le vom birui și de multe ori imposibilul va deveni posibil”, a spus Preasfințitul Părinte Episcop.

Relatarea evanghelică despre vindecarea lunaticului ne arată și importanța educației pe care trebuie să o oferim copiilor, mai ales a celei spirituale: „Întâlnim de multe ori oameni care au educație aleasă, dar pentru că nu au avut și o pregătire sufletească și o educație deosebită spirituală nu li s-a consolidat credința suficient, nu au primit cunoștințe eficiente și nu au trăit creștinește își îngroapă talentul lor în patimi care de multe ori anulează celelalte calități. Ce putem să vorbim despre cei care cad sub flagelul drogurilor sau al beției sau al dezordinii morale, al desfrâului ? Sunt oameni pe care îi privim cu milă și care din păcate de multe ori își ratează viața, întunecă viața lor și a celor de lângă ei. De aceea, este foarte important ca educația pe care părinții o dau copiilor să fie educație completă și să cuprindă și valorile spirituale”, a mai explicat Preasfinția Sa.

Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost date de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române care a fost dirijată astăzi de Luminița Guțanu.

Comentarii Facebook


Știri recente