Liturghie arhierească la Catedrala arhiepiscopală din Buzău

Duminica a 21-a după Rusalii a fost zi de sărbătoare pentru credincioșii buzoieni. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în Catedrala „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Trei Ierarhi” din Buzău.

Cu acest prilej, ierarhul a hirotonit pe diaconul Băjenaru Marius în treapta de preot, pe seama Parohiei Lipia I din cadrul Protopopiatului Buzău I, după cum ne-a precizat Dragoș Olteanu, consilier mass-media și purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a explicat semnificațiile pericopei evanghelice în care este relatată „Pilda semănătorului”.

„Chiar dacă auzim în fiecare an această parabolă nu ne plictisim, deoarece cuvântul lui Hristos este ca un izvor din care, pe măsură ce te adapi, apa este tot mai proaspătă și răcoroasă. De aceea, vă îndemn să primiți în inimă sămânța – cuvântul lui Dumnezeu – pe care îl ascultați la Sfânta Evanghelie, ca să deveniți mai buni. Păstrați identitatea aceasta creștinească de fii ai lui Dumnezeu și transmiteți copiilor și nepoților dumneavoastră aceste minunate valori ale Evangheliei lui Hristos care dau cu adevărat sens vieții omului pe pământ”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corala Academică „Divina Armonie” din București.

La slujbă au participat credincioși din întreg municipiul Buzău care au avut ocazia să asculte frumoasele cântări executate de grupul coral bucureștean.

Comentarii Facebook


Știri recente