Liturghie Arhierească la Biserică „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” Bistrița

Creștinii ortodocși cinstesc luni 6 mai 2013, a doua zi de Paști. Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat astăzi, în a doua zi de Paști, Sfânta Liturghie în parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Bistrița. Slujba a început la ora 10:00 și a avut loc pe o scenă special amenajată în preajma bisericii ce se construiește pe calea Moldovei, nr.9. ÎPS Părinte Andrei a fost însoțit de exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, Arhimandritul Dumitru Cobzaru și consilierul de misiune și protocol, pr. Arhidiacon Claudiu Grama. Au fost prezenți la Liturghia Arhierească de la Bistrița și alți preoți din parohiile învecinate, pr. protopop de Bistrița, Alexandru Vidican, precum și mulțime de credincioși, dar și autorități județene și naționale.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul de maici de la Mănăstirea Piatra Fântânele.

În cadrul cuvântului de învățătură, potrivit Radio Renașterea, Mitropolitul Clujului a vorbit despre Mântuitorul Iisus Hristos ca reper și model de curaj și întărire: „Necazurile, greutățile, tristețile în lumea în care trăim noi sunt multe. Paștile ne izbăvesc de întristare. Hristos este Cel care ne dă curaj ca să le depășim pe toate, știind unde este capătul căii noastre, așa cum vă scriam și în pastorală. El ne dă curaj și pe El îl întâlnim aici la Sfânta Liturghie. Nici Luca, nici Cleopa, nu L-au recunoscut pe drum, dar când a frânt pâinea, în atmosfera de taină și de har a Sfintei Liturghii L-au recunoscut. A dispărut tristețea și s-a umplut inima de o bucurie de nespus”. La final părintele paroh Arghir Vlașin a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor, având dreptul de a purta cruce. Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Bistrița a fost recent înființată, mai exact în 2000. În 2002 a fost construită o bisericuță din lemn, unde s-a slujit în primii ani.

În 2004 a fost pusă piatra de temelie pentru o nouă biserică, dupa cum am aflat de la preotul paroh Arghir Vlașin: ” În 2004 am pus piatra de temelie, împreună cu PS Vasile Someșanul și am început lucrările la noua biserică cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, noul locaș de cult care l-am continuat în 2004, 2006 și până astăzi. În 2004 am terminat prima parte a demisolului, iar în 2008 s-a finalizat a doua parte a lui. Lucrările au continuat din 2008 și până astăzi cu construcția la cupolele bisericii, lucrare care continuă și în prezent”.

Comentarii Facebook


Știri recente