Liturghie Arhierească la biserica Sf. Ap. Petru și Pavel din Piteşti

În a doua zi de Crăciun, credincioșii parohiei Sf. Ap. Petru și Pavel din municipiul Pitești au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, informează eparhiaargesului.ro

Cu această ocazie, Înaltpreasfinția sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură amintind că sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos este arătarea dragostei supreme a lui Dumnezeu față de neamul omenesc. De asemenea Chiriarhul Eparhiei a apreciat eforturile depuse de toți credincioții parohiei la construcția celei mai mari și impunătoare biserici din municipiul Pitești.

Din anul 1997 şi până în anul 2003 s-au dus tratative cu autorităţile locale pentru obţinerea unui teren, iar în luna august 2003, cu ajutorul Spitalului Militar de Urgenţă „Ion Jianu” Piteşti s-au început lucrările pe actualul amplasament, situat pe magistrala oraşului (Str. Negru Vodă, nr 47).

La data de 10 august 2009, este finalizat demisolul bisericii (unde se ţin slujbele curente) iar în partea superioară au fost terminate cele trei turle.

Cheltuielile făcute în aceşti ani au fost susţinute de enoriaşii parohiei, diferiţi sponsori şi, în mod special de Guvernul României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte.

Această sfântă biserică este ridicată și în memoria celor care au suferit detenție politică la temuta închisoare comunistă din Pitești, iar acest hram al Sf. Apostoli Petru și Pavel a fost dat special, deoarece Sf. Apostoli sunt și ocrotitorii celor aflați în lagare și în închisori.

Comentarii Facebook


Știri recente