Liturghie arhierească în Parohia Bosanci 1 din Protopopiatul Suceava 2

Preasfințitul Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a săvârșit duminică, 24 martie 2013, Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Gheorghe” a parohiei Bosanci 1, Protopopiatul Suceava 2, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

În cadrul slujbei, pr. paroh Nicolae Mihoc a citit Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei. După cum ne-a relatat pr. George Fediuc, secretar eparhial în cadrul Centrului eparhial Suceava, PS Macarie a adresat un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți în care a evidențiat cultul sfintelor icoane și importanța lor în viața credincioșilor.

„Preasfinția Sa a acordat, din încredințarea Înalt Preasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, diplome și premii celor patru elevi de la Școala Generală Bosanci care au participat la faza județeană de religie organizată luna aceasta la Suceava. PS Macarie a amintit celor prezenți că în vremea când era elev al Seminarului Teologic Liceal Ortodox «Sfântul Mitropolit Dosoftei» din Suceava a rostit prima predică în lăcașul de închinare al parohiei Bosanci 1”, a spus pr. George Fediuc.

Ieri, de sărbătoarea Bunei Vestiri, PS Macarie a slujit Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii Sihăstria Putnei din județul Suceava. După cum a relatat arhim. Melchisedec Velnic, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, ierarhul a fost înconjurat de un sobor de 35 de preoți și diaconi. La slujba hramului au participat sute de credincioși care s-au rugat și au ascultat predica Episcopului Ortodox Român al Europei de Nord.

Comentarii Facebook


Știri recente