Liturghie arhierească în Parohia Acoperământul Maicii Domnului din Tulcea

În Duminica lăsatului sec de brânză, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din Tulcea, după cum ne informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură legat de cele trei teme majore ale Pericopei Evanghelice: iertarea, postul și bogățiile materiale.

„Să ne străduim acum la începutul Sfântului și Marelui Post al Paștilor să punem început bun și având tovarăși de călătorie postul, rugăciunea și milostenia. Să străbatem cele șapte săptămâni cu bucurie și cu folos duhovnicesc pentru ca îmbogățindu-ne în Dumnezeu să ajungem să ne închinăm Patimilor Domnului și Sfintei Sale Învieri”, a spus Preasfinția Sa.

După slujbă a fost oficiat un Parastas pentru ctitorii și binefăcătorii acestui sfânt locaș zidit între anii 1888-1889 și la umbra căruia își doarme somnul de veci și mitropolitul Nichifor de Karpat (Patriarhia ecumenică).

Actualmente biserica se află în șantier de pictură prin strădania Pr. Paroh Luca Călin și a credincioșilor parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente