Liturghie Arhierească în Baia Mare de Duminica Floriilor

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului,  a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, cu ocazia sărbătorii Intrarea Domnului în Ierusalim sau Duminica Floriilor, cum mai este cunoscută.

PS Iustin Sigheteanul: „Nimic nu este prea scump pentru a slăvi numele lui Dumnezeu”

În cuvântul de învăţătură, Ierarhul s-a oprit asupra semnificaţiei praznicului împărătesc al Intrării Domnului în Ierusalim, care anticipează Învierea din Morţi a Mântuitorului.

„ Când a intrat Mântuitorul în Ierusalim, împlinind toate profeţiile care s-au scris cu sute de ani înainte, cetatea toată s-a cutremurat. Cărturarii şi fariseii făcuseră sfat să-L prindă, dar când au văzut ce primire I-a făcut poporul, cu ramuri de finic, cum numai împăratul David a fost primit, când a venit din lupta în care a biruit, care îşi aşternea hainele înaintea Lui, Mântuitorul venea blând şi smerit, aşa cum nu va veni la Judecata de Apoi, au renunţat. Dacă aceştia vor tăcea, adică mulţimea, pietrele vor vorbi. Şi pietrele au vorbit şi vorbesc despre adevăruri de netăgăduit, despre slava lui Dumnezeu. De aceea, nimic nu este prea scump pentru a slăvi numele lui Dumnezeu”, a spus Arhiereul credincioşilor.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul Psaltic „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu şi Corul „Doxologia” al Catedralei Episcopale. În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon, pe seama Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, teologul Adrian Traian Dobreanu, doctorand în muzică, coordonatorul Grupului de muzică bizantină al acestei Catedrale, fost membru al Grupului Psaltic „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu şi lector la Facultatea de Teologie din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente