Liturghie arhierească de hramul Mănăstirii Râmeţ

În ziua prăznuirii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica străvechii vetre monahale de la Râmeţ, Protopopiatul Aiud, care în această zi şi-a sărbătorit hramul. În timpul slujbei, a hirotonit pe diaconul Ionuţ-Gheorghe Călin preot pe seama parohiei Nadeş, protopopiatul Sighişoara, a precizat Arhid. Liviu Stanciu.

Situată pe Valea Geoagiului, în sudul Carpaţilor Apuseni, aproape de biserica fostei episcopii din Geoagiul de Sus, Mănăstirea Râmeţ este unul dintre cele mai vechi şi mai trainice aşezăminte ortodoxe din Transilvania. Obştea de astăzi, care numără peste 100 de maici, este condusă de către Preacuvioasa Maică Stareţă Stavrofora Apolinaria Barb.

În predica sa, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a spus: „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel au fost părtaşi la starea de jertfă a lui Hristos şi, în cele din urmă, ei au pecetluit credinţa şi mărturisirea lor cu moarte martirică. De la ei, noi învăţăm că nimic nu rodeşte mai mult ca durerea primită cu umilinţă şi îndurată cu răbdare, în unire cu Hristos. Astăzi, egoismul, desfrânarea, lăcomia şi trufia fac sufletele opace la harul lui Dumnezeu, încât nu ajunge doar să crezi şi să dai mărturie. Este nevoie şi de jertfă omenească, de cruce, care îngăduie Jertfei divine să coboare ploaia de binefaceri spirituale peste omenirea acestui veac, atât de însetată”.

Comentarii Facebook


Știri recente