Liturghia Darurilor înainte sfințite în protopopiatul Niculițel

Credincioșii parohiei Niculițel I din jud. Tulcea au avut bucuria de a participa în număr mare la Sfânta Liturghie a darurilor mai înainte Sfințite oficiată la ceas de seară pe 27 martie 2013 în biserica cu hramul „Cuv. Parascheva”, după cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Tulcii.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către P.S. Sa Visarion episcopul Tulcii împreună cu preoții din cercul misionar I al Protopopiatului Niculițel.

Într-o atmosferă de pioșenie cei prezenți au participat la acest moment duhovnicesc, mulți dintre ei împărtășindu-se cu Sfintele Taine.

Despre semnificația și importanța acestei Sfinte Liturghii a Postului Mare le-a vorbit P.S. Sa care le-a împărtășit apoi și povețe duhovnicești legate de perioada prepascală în care ne aflăm : „Să cercetăm cu sârg sfânta biserică acum în perioada sfântului post, să ne spovedim și să ne cuminecăm cu Sfintele Taine, să facem fapte de milostenie, să ne rugăm mai mult, să citim în Sfânta Scriptură și în alte cărți folositoare de suflet ca să putem avea folos duhovnicesc și să ne găsească pregătiți cum se cuvine Sfânta Înviere a Domnului” a spus P.S. Sa.

A devenit o tradiție în Episcopia Tulcii ca în fiecare zi de miercuri și vineri din Postul Mare preoții din cele șaptesprezece cercuri misionare să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie a darurilor mai înainte Sfințite și Taina Sfântului Maslu.

Comentarii Facebook


Știri recente