Liceul Ortodox din Zalău şi-a serbat hramul în prezenţa PS Petroniu (Video)

Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău și-a prăznuit marţi ocrotitorii, pe Sfinții Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. La Sfânta Liturghie oficiată în paraclisul liceului a asistat Episcopul Sălajului împreună cu elevii şi profesorii instituţiei.

La finalul slujbei, Pr. Călin Ciurbe, directorul liceului, a rostit o omilie şi a mulțumit Preasfințitului Părinte Petroniu pentru prezența sa la acest moment important pentru instituţia de învăţământ. În continuare, Preasfinția Sa și-a exprimat aprecierea față de cadrele didactice și i-a îndemnat pe toți elevii prezenți „să depună un efort asiduu, în vederea atingerii performanțelor școlare notabile”.

Clasa cu profil teologic, înființată în anul 1994, în cadrul Școlii Normale Gheorghe Șincai, a devenit instituție de sine stătătoare începând cu anul 1998, sub denumirea de Seminarul Teologic Liceal Ortodox Zalău. Începând cu anul școlar 2008-2009, Seminarul Teologic Liceal Ortodox și-a schimbat denumirea în Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae”.

Liceul dispune de o bază materială bună, corespunzătoare pentru desfăşurarea unui proces instructive-educativ eficient: săli de clasă moderne, două săli multimedia, cabinete de limbi clasice şi limbi moderne, un laborator de informatică, un laborator de ştiinţe, dotat în anul 2008 cu mijloace moderne specifice disciplinelor în cauză, un cabinet metodic – punct de documentare pentru orientarea în carieră, care oferă cadrelor didactice şi elevilor responsabili cu revista şcolii acces la internet și bibliografie psiho-pedagogică, precum și o bibliotecă cu peste 3.000 de volume.

Începând cu anul şcolar 2011-2012, în cadrul Liceului Ortodox funcționează și clase de învățământ primar, având în momentul de față ciclul primar complet, începând de la clasa pregătitoare, dar având formate și clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, la nivelul ciclului gimnazial.

Capela cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” a fost amenajată la etajul al II-lea al liceului, fiind târnosită în anul 2003, de Preasfințitul Părinte Petroniu. Cu timpul, datorită necesităților de ordin practic, paraclisul a fost extins ca spațiu, noile lucrări fiind sfințite în ziua de 30 ianuarie 2008.

Comentarii Facebook


Știri recente