„Legenda Luceafărului“ și „Manuscrisele Mihai Eminescu“ vor fi expuse la Ateneul Român

Manuscrisul 2261, conținând „Legenda Luceafărului“, precum și ediția facsimilată „Manuscrisele Mihai Eminescu“, în 38 de volume, vor fi expuse în Foaierul Ateneului Român de Ziua Culturii Naționale, informează Academia Română.

Expoziția foto-documentară este organizată de Biblioteca Academiei Române, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, proiectul fiind coordonat de acad. Eugen Simion.

Ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu a fost stabilită drept Zi a Culturii Naționale, la propunerea Academiei Române.

“Stabilirea Zilei Culturii Naționale de ziua aniversară a lui Mihai Eminescu aduce, pe de o parte, un omagiu memoriei celui mai mare poet al românilor și, pe de altă parte, propune ca temă de reflecție rolul pe care cultura îl are în păstrarea și cultivarea identității naționale, în condițiile diversității europene”, se menţionează într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Academiei.

Decretul pentru promulgarea Legii privind declararea zilei de 15 ianuarie – Ziua Culturii Naţionale a fost semnat în 6 decembrie 2010, iar Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010 a fost publicată în Monitorul Oficial 831 din 13 decembrie 2010.

Citeşte şi: Academia Română marchează festiv a noua ediție a Zilei Culturii Naționale

Foto credit: Bucureştiul meu drag

Comentarii Facebook


Știri recente