Lăsatul secului pentru Postul Paştelui în parohia românească din Zagreb. „Postul, mod de viaţă”

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai credincioşii parohiei româneşti din Zagreb au participat la Sfânta Liturghie oficiată de părintele paroh Nicolae Ceruţă.

Între credincioşii români s-au aflat şi membri ai corpului diplomatic al României la Zagreb: ES domnul Constantin Mihail Grigore, Ambasadorul României la Zagreb, domnul Dediu, Ministru Consilier al Ambasadei, doamna Corina Mihaela Gălățanu, Consulul Ambasadei.

Clericul le-a vorbit, în cuvântul său, despre importanţa Postului în viaţa noastră pentru întâlnirea cu Hristos cel Înviat.

„Postul nu este un meniu, ci un mod de viaţă și trebuie făcut în mod liber, conștient și asumat ca o formă de prinos și mărturisire a iubirii noastre pentru Dumnezeu”, a afirmat Părintele Ceruţă.

Preotul paroh al singurei parohii româneşti din Zagreb a citit, la finalul Sfintei Liturghii, rugăciunea la început de Post.

Cu o zi înainte, sâmbătă, 14 martie 2021, a fost oficiată slujba de pomenire pentru cei adormiţi şi pentru ctitorii bisericii.

Parohia ortodoxă românească din Zagreb a fost înființată în ședința Consiliului Național Bisericesc din 16 martie 2017.

Lăcaşul de cult care deservește românii ortodocşi din regiunea capitalei croate are hramurile „Sfântul Ioan Botezătorul” şi „Sfinţii Împăraţi Constantin și Elena”.

Foto credit: Pr. Nicolae Ceruţă


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente