„Lăsaţi copiii să vină la Mine” | Parohia brașoveană Victoria II a organizat un concurs pentru copii dedicat Marii Uniri

Parohia braşoveană Victoria II a organizat recent o activitate cultural-educativă de tip concurs pentru copii având ca temă Marea Unire. Proiectul intitulat „Lăsaţi copiii să vină la Mine” s-a desfășurat în biserica parohială, locaș de cult cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.

La concurs au participat peste 20 de elevi din localitatea brașoveană. Ei au avut de răspuns la 15 întrebări şi au interpretat cântece patriotice elogiind personalitățile Marii Uniri, reiterând înaltul ideal: unitatea de credință și neam.

Efortul copiilor a fost răsplătit cu diplome şi daruri urmând o agapă de mulţumire şi bucurie.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, Parohia Victoria II a început încă din anul 2006 o colaborare cu profesorii de religie şi cu ceilalţi slujitori ai parohiilor ȋnvecinate pentru a-i angrena pe tineri în viaţa Bisericii.

Anul acesta au răspuns afirmativ invitaţiei preoţi şi profesori de religie din cinci protopopiate ale Arhiepiscopiei Sibiului: Făgăraş I şi II, Agnita, Avrig şi Rupea. Concursul „Lăsați copiii să vină la Mine” a fost organizat prin strădania preotului paroh Octavian Smădu care, înainte de toate, a înțeles că viitorul comunității trebuie zidit în copiii ei.

„Ceea ce semănăm astăzi în sufletul și cugetul tinerilor reprezintă și ceea ce vor culege copiii acestora peste câteva decenii”, a spus părintele Smădu.

În această parohie are loc an de an cunoscut Festival de Toacă de la Victoria, ajuns în 2017 la cea de-a XIV-a ediție internațională. Peste 100 de tineri din țară și din străinătate participă anual la acest festival-concurs și primesc premii, diplome și alte daruri.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente