Brașov | Festival Internațional de Toacă și de Clopote. La eveniment au participat 96 de copii din țară și străinătate

Orașul Victoria din județul Brașov a găzduit în perioada 3-4 iulie 2017 cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Toacă și de Clopote. La această ediție s-au înscris 96 de copii din toate zonele țării, dar și din Ungaria și Republica Moldova, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Festivalul a avut loc în Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena unde gazdă a fost preotul paroh Octavian Smădu, fon­datorul acestui eveniment organizat din anul 1995.

Mesajul de binecuvântare al Înalt­preasfințitului Părinte Lau­rențiu, Mitropolitul Ardealului, a fost transmis de părintele Ema­nuel Tăvală, consilier cultural.

La final, copiii au primit premii și diplome din partea organizatorilor, iar Arhiepiscopia Si­biului a oferit tuturor participan­ților câte o carte de rugăciuni.


Începând cu anul 2001, festivalul a devenit un eveniment național la care copiii iubitori ai cântecului de toacă se înscriu an de an pentru a-și dovedi mă­iestria în această artă. Totodată, de câțiva ani, mai mulți copii participanți la festival completează evenimentul și prin cântece de clopote.

Comentarii Facebook


Știri recente