Lansarea volumului „Râmnicul meu”. IPS Varsanufie a fost prezent la eveniment

IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat luni, 23 octombrie 2017, la evenimentul de lansare a lucrării Râmnicul meu, realizată de romancierul Dinu Săraru.

Manifestarea a avut loc în Sala Iosif Episcopul Casei Sfântul Ierarh Calinic. Volumul a apărut cu binecuvântarea Chiriarhului Râmnicului, la Editura Praxis a Arhiepiscopiei, în Colecția Memoria Historiae.

În debutul evenimentului, Formația vocal-instrumentală de muzică veche a Arhiepiscopiei Râmnicului a interpretat câteva cântece din compozițiile lui Anton Pann, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Chiriarhul Râmnicului a subliniat în prefața intitulată Râmnicul Domniei Sale faptul că volumul reliefează marea dragoste pe care Dinu Săraru a purtat-o de-a lungul întregii sale vieți orașului în care s-a născut și a crescut, de unde a zburat către abisul nestingherit al slovelor.

În acest volum întâlnim, în amintirile suave, boieri cu case somptuoase, țărani cu care încărcate cu struguri sau cu alte bucate, birjari respectuoși, profesori erudiți care au marcat viața atâtor generații, colonei – eroi de război, ierarhi cu viață sfântă, într-un cuvânt, un tablou complet al Râmnicului de altădată, a remarcat IPS Varsanufie.

Autorul însuși a subliniat că Râmnicul meu e un amestec mereu fericit şi miraculos între un trecut azi atât de îndepărtat, în care se cuprinde copilăria mea şi descoperirea lumii, şi istoria brutal nouă a oraşului acelei copilării la care am fost, entuziast, şi martor şi căuzaş, ca şi când aş fi participat la facerea lumii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…