Lansarea volumului „Civilizaţia Epocii Brâncoveneşti“

În Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I“ din Bucureşti a avut loc vineri-seara lansarea volumului „Civilizaţia Epocii Brâncoveneşti“ care reuneşte mai multe articole alcătuite de specialişti, informează Ziarul Lumina. La eveniment au participat academicienei, istorici, oameni de cultură, persoane care apreciază moştenirea culturală lăsată de Sfântul Constantin.

Volumul a apărut sub egida Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române, în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române, Arhiepiscopia Bucureştilor, Biblioteca Sfântului Sinod, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I“, Muzeul Naţional de Artă al României şi Muzeul Naţional de Istorie a României. La eveniment au participat Preasfinţitul Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, academicianul Răzvan Theodorescu, coordonatorul ştiinţific al volumului, ministrul culturii Ioan Vulpescu, părintele consilier patriarhal Florin Şerbănescu, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, arhitectul Sorin Vasilescu. Lucrarea de 385 de pagini, apărută la Editura Monitorul Oficial, a fost coordonată de Anca Beatrice Todireanu.

„Acest volum adună semnăturile unor personalităţi prestigioase, are o formulă grafică impecabilă, este o încununare adusă acestui An comemorativ care s-a deschis sub semnul Patriarhiei Române, şi care se încheie, iată, cu un volum prefaţat de Patriarhul României şi de prim-ministrul României, ceea ce arată implicarea autorităţilor statale şi eclesiastice în această mare comemorare care nu trebuie să se încheie niciodată“, a spus acad. Răzvan Theodorescu. Lucrarea se alătură volumelor despre epoca brâncovenească apărute la editurile Patriarhiei Române şi ale Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei.

Prezent la eveniment, Preasfinţitul Ieronim Sinaitul a amintit în sinteză principalele manifestări şi evenimente organizate de Patriarhia Română în anul acesta, dedicat comemorării Sfinţilor Martiri Brâncoveni, şi a spus că Brâncoveanu a fost „un voievod care a devenit un adevărat simbol pentru poporul nostru, un domn iubitor de cultură“.

Comentarii Facebook


Știri recente