Lansarea documentului „50 de propuneri de măsuri pentru politici privind familia”

Lansarea documentului „ 50 de propuneri de măsuri pentru politici privind familia”, realizat de Coaliția pentru Familie, se va desfăşura joi, 31 martie 2016, de la ora 12.00, la sediul instituţiei. De asemenea, subiectele abordate în conferinţa de presă vor fi legate şi de stadiul la nivel național al strângerii de semnături pentru promovarea inițiativei legislative a cetățenilor în vederea ocrotirii familiei.

La finalul lunii noiembrie, în Monitorul Oficial a fost publicat proiectul de lege prin care se propune modificarea actualului art. 48, alin. 1, din Constituţie, cu formularea următoare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.(www.CoalitiapentruFamilie.ro)

Pentru a putea fi depus în Parlamentul României, proiectul de lege are nevoie de susținerea a 500.000 de cetățeni. Campania este organizată de Coaliția pentru Familie, un grup care reunește zeci de ONG-uri din toată țara şi este susţinută de Biserica Ortodoxă Română.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, îndeamnă la susţinerea familiei tradiţionale, formată din bărbat şi femeie.

„Trebuie să susţinem efortul Bisericii de a apăra familia naturală, tradiţională, universală şi de a rezista în faţa unor „modele” noi de familie, care consideră că uniunea firească bărbat-femeie ar fi doar un model printre altele”.

Comentarii Facebook


Știri recente