Lansare de carte la Timișoara

La Centrul eparhial din Timișoara a fost lansată ieri cartea „Repere religioase ortodoxe române timișorene” a Protopopului Ioan Bude, de la Protoieria Timișoara I. Evenimentul s-a desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Episcop-vicar Paisie Lugojanul și face parte din seria evenimentelor dedicate împlinirii a 50 de ani de la întronizarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae în scaunul mitropolitan al Banatului.

„Volumul este deja la ediția a doua, cuprinde peste 300 de pagini și reliefează aspecte din istoria Timișoarei din Evul Mediu și până în vremurile noastre. Se ocupă apoi de organizarea bisericească a acestor plaiuri bănățene, iar cel mai dens capitol al cărții prezintă lăcașurile de cult din acest areal începând cu modestele capele, cu biserici de zid apoi, cu viața bisericească de aici, preoții care au slujit, arhitectura lăcașurilor de cult și alte date despre lăcașurile din această parte de țară”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Ionel Popescu, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Evenimentele cultural-religioase dedicate Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, vor continua și zilele următoare.

Comentarii Facebook


Știri recente