La Valencia a fost vernisată o expoziţie dedicată Centenarului Marii Uniri

Muzeul de Istorie Militară din Valencia găzduiește, în perioada 12 septembrie — 14 octombrie 2018, expoziţia „România în Primul Război Mondial”, a anunţat ICR Madrid într-un comunicat de presă.

Evenimentul dedicat centenarului Marii Uniri este organizat de ICR în colaborare cu Muzeul de Istorie Militară din Valencia, Consulatul României la Castellon de la Plana, Muzeul Național de Istorie a României și sub patronajul Ambasadei României în Regatul Spaniei.

Expoziţia prezintă pas cu pas istoria războiului şi unificarea naţiunii române, discursul construindu-se cu ajutorul fotografiilor, documentelor şi obiectelor expuse care prezintă evenimentele şi personalităţile care au marcat aceşti ani.

Discursul istoric prezentat pe panourile cu texte şi fotografii din perioada Marelui Război este completat de colecţia de decoraţii, diplome şi medalii aparţinând familiei Herranz-Teodorescu.

Colecţia aparţine unei familii mixte, româno-spaniole, pasionate de istoria României şi cuprinde peste 500 de piese din secolele XIX şi XX.

ICR Madrid precizează în comunicat faptul că „printre exponatele care vor fi prezentate publicului valencian se vor afla brevete pentru diferite distincţii acordate unor cetăţeni români şi străini, livrete militare, barete, medalii, decoraţii româneşti acordate, atât militarilor cât şi civililor, în timpul Marelui Război dar şi după încheierea acestuia, reviste ori publicaţii din epocă”.

De asemenea, Muzeul de Istorie Militară din Valencia a pus la dispoziţie exponate din colecţia sa permanentă, respectiv armament de infanterie utilizat de armata română în Primul Război Mondial.

Foto credit: ICR Madrid

Comentarii Facebook


Știri recente