La Tbilisi a avut loc un marş dedicat familiei (VIDEO)

Marş dedicat familiei la Tbilisi

Pe străzile din Tbilisi a avut loc săptămâna trecută un marş dedicat familiei la care au participat atât clerici, cât şi laici, informează Georgia Today.

Cei care au participat la marş au pornit din două locaţii: Piaţa Revoluţiei Rozelor şi Filarmonica. Grupurile s-au întâlnit în faţa bisericii cu hramul „Sfântul Gheorghe” din centrul oraşului unde a fost oficiată un ceremonial liturgic.

De aici s-a pornit către Catedrala „Sfânta Treime”, pe treptele lăcaşului de cult fiind întâmpinaţi de Preafericitul Părinte Ilia, Patriarhul Catolicos al întregii Georgii, care i-a binecuvântat pe participanţii la marşul dedicat familiei.

17 mai – zi dedicată familiei

17 mai a devenit din anul 2014, prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Georgiei, o zi dedicată familiei creştine. Din acel an până în prezent sunt organizate diferite manifestări dedicate instituţiei sacre instituită de Dumnezeu în Rai.

În acest an, în data de 17 mai au fost oficiate numeroase slujbe de cununie pe întreg cuprinsul ţării, peste 400 de cupluri primind Taina Nunţii în această zi.

Marşul pentru viaţă în România

În România, este organizată în fiecare an în data de 24 martie o manifestare similară intitulată „Marşul pentru viaţă”.

Prin acest marş se doreşte conștientizarea la nivel de societate că protejarea vieții este firească și că o societate se dezvoltă pe măsura protejării vieții fiecărui membru al ei.

Participant la marşul pentru viaţă – 2017. Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat demersul acesta în care sunt reafirmate valorile familiei creștine tradiționale, îndeosebi darul sfânt al vieţii prin nașterea de copii şi creșterea lor în credinţă sfânta şi iubire milostivă.

Marșul se desfășoară în peste 300 de orașe din România și Republica Moldova.

Prima ediţie a marşului a avut loc în anul 2008, la Timişoara.

În 2017, în România, numărul de participanţi la Marşul pentru viaţă a crescut cu aproape 50% în comparaţie cu 2016.

110.000 de persoane din 138 de localităţi au ieşit anul trecut în stradă  pentru a susţine lupta pentru viață, susținerea femeilor în criză de sarcină etc.

Foto credit: Georgia Today

Comentarii Facebook


Știri recente