La Suceava, preoții și voluntarii sunt pregătiți să prevină traficul de persoane în rândul refugiaților din Ucraina

Preoții și voluntarii din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților care lucrează cu refugiații din Ucraina sunt pregătiți să anticipeze și să prevină traficul de persoane.

O primă instruire de tip TOT (training of trainers – pregătirea instructorilor) a avut loc joi, 14 aprilie, la Suceava.

Cursul a fost deschis de Preotul Cirian Ioniță, consilier coordonator la Sectorul Social-Filantropic din Administrația Patriarhală și președinte al Federației Filantropia împreună cu Protosinghelul Iustin Tănase, consilier în cadrul Sectorului Social-Filantropic al Centrului Eparhial de la Suceava.

Suportul de curs a fost prezentat apoi de instructorii Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, filiala Suceava.

Preoții și voluntarii au aflat care sunt indicatorii pentru detectarea persoanelor traficate sau vulnerabile, direcționarea cazurilor speciale către servicii de specialitate și activitățile de prevenire a traficului de persoane pentru persoanele vulnerabile.

Mai multe studii de caz au fost discutate de cei 15 participanți care vor instrui la rândul lor alți preoți, voluntari, gazde și șoferi care transportă refugiații din Ucraina de la granița către destinația pe care o aleg, pentru a le asigura siguranța și protecția la care are dreptul fiecare persoană în parte.

Sursă foto: Pr. Ciprian Ioniță

Această acțiune a avut loc în cadrul proiectului „Asistență umanitară pentru persoanele afectate de criza din Ucraina” finanțat de United Methodist Committee on Relief (UMCOR), o organizație internațională de ajutor umanitar a Bisericii Metodiste Unite din Statele Unite ale Americii și realizat de Organizația Internațională pentru Caritate Creștin-Ortodoxă (IOCC) și Federația Filantropia.

Patriarhia Română este partener în Campania națională de prevenire a traficului de persoane.

Sursă foto: Pr. Ciprian Ioniță

Comentarii Facebook


Știri recente