La Slănic Prahova, grijă pentru copiii parohiei

Slujirea unui preot își găsește adevărata măsură în prețuirea și dragostea enoriașilor săi. Acestea se exprimă prin solidaritatea, soliditatea și forța vieții comunionale. Astfel, comunitatea răspunde adecvat încercărilor vremurilor prezente și-și asigură viitorul. Vizitând Parohia „Nașterea Maicii Domnului”, din Slănic Prahova, Protopopiatul Vălenii de Munte, am descoperit măsura slujirii părintelui Romeo Florin Bolovan și rezultatele ostenelii sfinției sale care, înainte de toate, a înțeles că viitorul comunității trebuie zidit în copiii ei.

Într-o fotografie de grup cu copiii care, prin strădaniile preotului lor, își descoperă și valorifică valențele creative specifice vârstei în spațiul formativ al Bisericii, părintele paroh Romeo Florin Bolovan apare așezat în spatele celor mici, ca și cum ar vrea să nu fie „prins” în obiectiv, să nu se afle de existența sa. Atitudinea nu „trădează” nicidecum o falsă smerenie, ci un răspuns la… răspuns. Bucurie pentru bucurie, prețuire pentru prețuire și mulțumire pentru mulțumire.

Așa s-ar traduce „dialogul” tăcut al pozei, în care copiii părintelui Bolovan – pentru că în parohie toți copiii comunității sunt într-un fel ai sfinției sale – „conversează” cu cel care le modelează cu dragoste, discreție și responsabilitate viitorul.

Mai multe detalii în Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente