La Palatul Patriarhiei s-a întrunit C.A.R.-ul Arhiepiscopiei Bucureştilor | Hotărâri

Adunarea generală anuală a Casei de Ajutor Reciproc (C.A.R.) a clericilor și salariaților bisericești din Arhiepiscopia Bucureștilor s-a întrunit luni la Palatul Patriarhiei din Capitală.

La finalul şedinţei, participanţii au fost primiţi de Patriarhul Daniel în Sala „Europa Christiana”.

La eveniment au participat și reprezentanți ai Episcopiei Alexandriei și Teleormanului, precum și ai Episcopiei Giurgiului, ca membri afiliați ai asociației.

În deschiderea lucrărilor, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a vorbit despre importanţa instituţiei de ajutor reciproc.

„Ajutorul pe care C.A.R. a Arhiepiscopiei Bucureştilor îl oferă şi atunci când cineva plânge, şi atunci când cineva se bucură, fie că este un caz de deces, fie că este o bucurie la naşterea unui prunc, fie că este nevoie de un ajutor pentru cineva care suferă, se află în spital, este în deplin acord cu învăţătura Bisericii, cuvintele Mântuitorului Hristos”.

„Acestea sunt fapte bune pe care le putem face şi noi în nume personal, dar pe care le face şi Casa de Ajutor Reciproc a clericilor şi salariaţilor bisericeşti din Arhiepiscopia Bucureştilor şi Episcopiile Alexandriei şi Teleormanului, respectiv, Episcopia Giurgiului”, a subliniat Preasfinţia Sa.

Părintele Gheorghe Zaharia, președintele C.A.R. a Arhiepiscopiei Bucureştilor, a prezentat raportul de activitate pentru anul 2021 şi a precizat că la şedinţă au fost înaintate propuneri pentru îmbunătățirea sistemului de ajutorare reciprocă.

„Anul acesta, am modificat ca ajutorul de deces să crească de la 1.500 la 2.000 de lei pentru membrii C.A.R., iar pentru soţul sau soţia membrului C.A.R., a crescut de la 750 la 1.000 de lei”, a menţionat Părintele Gheorghe Zaharia.

Scopul Casei de Ajutor Reciproc este acordarea de împrumuturi rambursabile, dar şi acordarea de ajutoare nerambursabile membrilor săi, la cererea acestora, în cazuri de înmormântare, boală sau naşterea de copii.

Galerie Foto: Basilica.ro / Raluca Ene
Foto credit imagine deschidere: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…