La Ovidiu a fost lansat Proiectul cultural „Sărbătorile Europei”

La Ovidiu a fost lansat miercuri Proiectul cultural „Sărbătorile Europei”, organizat de Arhiepiscopia Tomisului, Academia Tomitană şi Primăria oraşului Ovidiu.

Proiectul a fost prezentat în Pavilionul expoziţional amplasat pe malul lacului Ovidiu, judeţul Constanţa.

Proiectul are ca obiectiv realizarea unei colecţii de 1000 de volume de documente recuperate din 85 de arhive şi biblioteci europene şi americane ce întregesc istoria Dobrogei. Dintre acestea, 188 de volume au ajuns deja în patrimonial Arhiepiscopiei Tomisului.

Prezent la eveniment, Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a declarat pentru Trinitas TV că proiectul numit Academia Tomitană se conturează „din ce în ce mai limpede”.

„Această academie va cuprinde nu numai istoria veche a Dobrogei, ci va extinde un arc peste timp şi către istoria mai nouă”.

„Vom pune în valoare şi vestigiile din împrejurimile oraşului Constanţa şi cele mai apropiate şi bine conturate sunt aici în oraşul Ovidiu, unde s-a descoperit şi un castru roman şi o basilică romană şi aici poetul Ovidiu este evidenţiat atât de frumos, iar istoria veche şi nouă se vor îmbrăţişa”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

De asemenea, proiectul are ca scop şi inaugurarea unui atelier Brâncuşi prin reconstruirea de sculptorul Rodion Gheorghiţă a 102 opere lipsă dispărute sau distruse din patrimoniul marelui artist român. Atelierul va fi amplasat pe faleza localităţii Ovidiu.

Sursă foto: Captură Trinitas Tv


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente