La Oradea se desfășoară Conferința „Mass-media în postcomunism: moștenire, evoluție, tendințe”

Cea de a III-a ediție a Conferinței internaționale Mass-media în postcomunism: moștenire, evoluție, tendințe se desfășoară pe parcursul zilelor de joi și vineri la Universitatea din Oradea.

Tema principală  de anul acesta este Jurnalismul și Literatura: similitudini și diferențe, și este dezbătută de ziarişti, scriitori și profesori de jurnalism din aproape toate centrele universitare din țară, dar și din afara ei.

Întreaga conferință cuprinde patru subteme în cadrul cărora sunt prezentate aproximativ 50 de referate.

La acest eveniment participă Părintele Nicolae Dascălu, coordonatorul Centrului de Presă Basilica, cu referatul „Renașterea presei religioase după 1989, Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române, relația cu literatura contemporană”.

Cu această ocazie, părintele consilier patriarhal a prezentat participanților componentele de presă ale Patriarhiei Române și modul lor de funcționare.

Pe parcursul celor două zile au avut loc și lansări de carte precum „Jurnalism în postcomunism” semnată de Ioan Lazăr și Florin Ardelean și „Efectul fluturilor” de Doina Jela.

Scopul întrunirii este acela de a stimula interesul comunității științifice referitor la abordarea relației dintre jurnalism și literatură și de a încuraja crearea unei rețele de cercetare în acest domeniu.

Evenimentul este organizat de Asociația de Istorie Balcanică, Consulatul General al României din Gyula, Asociația Română de Istorie a Presei, Autoguvernarea Românilor din Szeged și județul Csongrad, Direcția Județeană pentru Cultură Bihor, Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria, Muzeul Țării Crișurilor, Revista Familia și Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea.

Foto credit: Bihoreanul / Ediția din anul 2016

Comentarii Facebook


Știri recente