La Michigan au fost sărbătoriţi 80 de ani de la înfiinţarea AROLA

La Michigan a avut loc săptămâna trecută mai multe momente festive prilejuite de împlinirea a 80 de la înfiinţarea Asociației femeilor din Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi (AROLA).

Evenimentele s-au desfăşurat la centrul Faith and Heritage în prezenţa Mitropolitului Nicolae al celor două Americi şi a Episcopului Ioan Casian al Canadei, informează site-ul oficial al Mitropoliei.

Vineri seara a fost oficiată slujba Acatistului Acoperământul Maicii Domnului, urmată de un mesaj de bun venit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae.

Sâmbătă dimineaţa a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru membrele AROLA care au trecut la Domnul, apoi Episcopul Ioan Casian a vorbit despre femeile mironosiţe care au fost trimise ca „apostoli către apostoli”.

El le-a îndemnat pe cele care fac parte din asociaţie să „devină mai mult ca ele, slujind cu ardoare și fără frică”.

Cu ocazia sărbătoririi a 80 de ani de existență, Ileana Dascălu, membră AROLA, a prezentat un scurt istoric al Asociației.

Apoi, Delima Iftody, Psa Alexandra Săndulescu, Theodora Miller, Elena de Avila, Psa Mihaela Țăpuc și Ileana Dascălu au primit diplome pentru contribuția deosebită pe care au avut-o în AROLA.

De asemenea, comitetul executiv al asociaţiei a acordat o Diplomă de Apreciere Nadiei Comăneci, „cea mai iubită personalitate din comunitatea românească din SUA și prestigios ambasador neoficial al României”.

După o scurtă pauză, Părintele Vasile Tudora a susținut Conferința „Bărbatul și femeia oglindiți în sensul original al creației – complementaritate și sinergie în mântuirea familiei duhovnicești”.

A urmat prezentarea raportului de activități din anii 2016-2017 și a rapoartelor financiare pe Canada și SUA, apoi a fost ales un nou Comitet Executiv:

  • Președinte: Psa Claudia Aileni, parohia Toți Sfinții, Toronto, ON.
  • Vicepreședinte: Psa Alina Flavia Ene, parohia Sfânta Treime, Victor, NY.
  • Secretar: Cristina Kraițer, parohia Sfânta Treime, Philadelphia, PA.

După o scurtă pauză, Ileana Dascălu a prezentat cartea bilingvă „Zidind pentru unire, Femei ortodoxe românce slujind lui Dumnezeu și neamului” redactată de membrele AROLA.

Volumul cuprinde date despre viața Reginei Maria, a Elenei Alistar Romanescu, a Ecaterinei Teodoroiu și a Maicii Alexandra (Principesa Ileana de România), precum și rolul pe care l-au avut în unirea regiunilor ce au alcătuit România Mare.

Cartea va fi distribuită gratuit la Congresul fiecărei Eparhii a Mitropoliei, câte una pentru fiecare parohie.

Evenimentul s-a încheiat cu participarea membrelor asociaţiei la Sfânta Liturghie oficiată de Mitropolitul Nicolae al celor două Americi.

Comentarii Facebook


Știri recente