La Joie de la fidelite

În zilele de 22-23 aprilie 2013, Preasfințiții Episcopi Dositei al sârbilor din Scandinavia și Marea Britanie și Macarie al Europei de Nord au întâlniri la Stockholm cu teologi și intelectuali din Suedia despre rolul și locul Bisericii în societatea scandinavă. Cu acest prilej, este prezentată cartea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel „La Joie de la fidelité”, editată recent în limba suedeză sub titlul: „Trons sanning och glädje”, în cadrul unui parteneriat între editurile teologice suedeze Artos și Anastasis din Stockholm.

„Această editare face parte dintr-un proiect mai amplu care pune în valoare teologia ortodoxă, anterior fiind traduse lucrări ale teologilor Vladimir Lossky și Alexander Schmemann. Cartea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este primită aici cu mare interes, fiind o mărturie de responsabilitate pastorală în contextul scandinav atât de sensibil la misiunea socială a Bisericii”, a declarat Preasfințitul Episcop Macarie pentru Radio Trinitas.

Urmează să fie editate în suedeză și alte lucrări ale marilor teologi ortodocși, printre care și Teologia Dogmatică a Părintelui Dumitru Stăniloae.

Comentarii Facebook


Știri recente