La inițiativa preotului din Garnizoana Botoșani, un cor militar dedică un cântec Sfântului Ștefan cel Mare

Corul militar „Răzeșii” al Batalionului 335 Artilerie „Alexandru Cel Bun” din Botoșani a dedicat un cântec Sfântului Ștefan cel Mare. Înregistrarea a fost făcută profesionist, la fel și filmările, realizate la Garnizoana Botoșani și la Mănăstirea Putna. Proiectul a fost inițiat de noul preot al garnizoanei, Părintele Teodor Cenușă, și a beneficiat de colaborarea artistei Iustina Irimia-Cenușă.

Iustina Irimia-Cenușă, cunoscută interpretă de muzică tradițională și soția preotului capelan din Garnizoana Botoșani, a transmis:

„Într-o zi de sfântă sărbătoare pentru spiritualitatea națională, odată cu hramul Bisericii Militare din Botoșani, vă punem la suflet un vechi cântec patriotic, într-o colaborare inedită și dragă. În ipostaza nouă în care se află familia noastră, am cunoscut oameni deosebiți alături de care am reușit să concretizăm un nou proiect muzical”.

Părintele militar al Garnizoanei Botoșani, Teodor Cenușă, a înființat la începutul anului 2022 un cor format din militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun”, oameni fără pregătire muzicală, dar foarte implicați.

Părintele Teodor Cenușă a devenit preotul capelan al Garnizoanei Botoșani în noiembrie 2021, după ce a câștigat concursul organizat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Biserica garnizoanei a fost construită în stil ștefanian în perioada 2003 – 2008 și este ocrotită de Sf. M. Mc. Gheorghe și Sf. Domnitor Ștefan cel Mare.

foto credit: Facebook / Iustina Irimia

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente