La început de an şcolar, PS Paisie Lugojanul i-a binecuvântat pe elevii şcolii Sf. Antim Ivireanul

Deschidere an şcolar timişoara (1)

Copiii de la școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara s-au rugat, la început de an şcolar, împreună cu PS Părinte Paisie Lugojanul. Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a oficiat o slujbă de Te Deum cu prilejul începerii anului şcolar şi i-a binecuvântat pe elevii şi părinţii prezenţi.

După oficierea serviciului religios, elevii şi profesorii şcolii au intonat imnului de stat al României, apoi au luat cuvântul: prof. Adela Panait, directorul Școlii „Sfântul Antim Ivireanul”, şi prof.  Daniela Buzatu, inspector pentru disciplina religie, informează Răzvan Fibişan de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Timişoarei.

De asemenea și Grădinița „Troița” și-a reluat activitatea educațională, la vechiul sediu de lângă Parcul Rozelor (str. Acad. Alex. Borza nr.8).


Şcoala Ortodoxă „Sfântul Antim Ivireanul” este un proiect al Asociaţiei „Prologos”, în parteneriat cu Arhiepiscopia Timişoarei şi funcţionează cu binecuvântarea ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului. Este o școală nouă, cu predare în limba română, înființată după normele Ministerului Educației Naționale și Programele Școlare Naționale în vigoare care aduce în plus și discipline specifice unei școli ortodoxe.

Comentarii Facebook


Știri recente