La Hârja a fost inaugurat noul complex de servicii socio-medicale dedicat copiilor cu deficienţe

Complexul de servicii socio-medicale, educaționale și recreative pentru copii din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a fost sfinţit sâmbătă de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului şi Bacăului.

Complexul cuprinde:

  • Centrul de zi pentru copii cu risc de abandon școlar și marginalizare socială;
  • Centrul de recuperare neuro-psihologică a copiilor cu deficiențe Autism, Sindrom Down, ADHD;
  • Terenul sportiv multifuncțional.

Clădirile au fost construite prin Grupul de Acțiune Locală Valea Trotușului și cu finanțarea nerambursabilă a PNDR prin AFIR, se precizează pe site-ul Eparhiei.

Tot sâmbătă a avut loc sfințirea Capelei Centrului socio-medical pentru persoane vârstnice din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare- Hârja”, cu hramurile „Sf. Ierarh Nectarie și Sf. Mc. Efrem cel Nou”.

În după amiaza aceleiaşi zile a fost organizat Simpozionul național în contextul Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului în Patriarhia Română: „Rugăciunea și filantropia în Biserica Ortodoxă Română. Parteneriatul public-privat pentru servicii sociale performante”.

Evenimentele au fost organizate la împlinirea a 10 ani de activitate socio-medicală și educațională a Asociația de la Hârja, membră a Federației Filantropia a Patriarhiei Române tot din anul 2012.

Evenimentele au început prin rugăciune cu Sfânta Liturghie oficiată la Altarul de vară din cadrul Complexului socio-medical rezidențial pentru persoane vârstnice, la care au participat clerici din mai multe eparhii, reprezentanții unor organizații membre ale Federației Filantropia.

Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a fost Pr. Ciprian Ion Ioniță, Consilier patriarhal la Sectorul Social – Filantropic al Patriarhiei Române şi Presedintele Federației Filantropia, care a primit, alături de Pr. Ilarion Mâță, președintele Asociației de la Hârja, Crucea Țării de Jos, cea mai înalță distincția pentru clerici din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente