La Ghimbav s-a deschis şcoală de vară pentru copii între 7 şi 15 ani

Parohia Ghimbav I, județul Brașov, în parteneriat cu Școala Gimnazială din Ghimbav, a propus copiilor și tinerilor cu vârste între 7 și 15 ani un proiect de școală de vară, sub denumirea „Academia de Timp Liber”.

Deschiderea oficială a școlii de vară a avut loc duminică, 1 iulie, potrivit site-ului oficial al Mitropoliei Ardealului.

Proiectul va consta în realizarea de cursuri împărțite în ateliere de creație, pe durata a opt săptămâni, începând cu data de 1 iulie 2018.

Fiecare atelier se va realiza în incinta bisericii cu hramul „Sfânta Treime” din orașul Ghimbav, pe o perioadă de două ore, o dată pe săptămână.

Copiii vor urma cursurile unor ateliere de pictat icoane pe sticlă, fotografie și imagine artistică, teatru, lectură, meșterit, germană prin joc și joacă și chitară și interpretare vocală.

Aceste șapte workshop-uri vor fi conduse de coordonatori tineri, profesioniști, majoritatea membri ai comunității orașului Ghimbav.

„Proiectul de voluntariat «Academia de Timp Liber» se dorește a fi un răspuns la nevoia comunității de a educa nonformal și de a oferi acces la cultură segmentului de vârstă 7 – 15 ani din localitatea noastră”.

„Biserica vine în întâmpinarea copiilor și tinerilor tocmai în bucuria aceasta de a-L oferi pe Hristos celor mai mici dintre noi printr-o ieșire în afara zidurilor, întorcându-ne și transformând biserica într-un «acasă» pentru toți cei peste 60 copii înscriși”, a spus părintele parohul de la Ghimbav I, Daniel Puia-Dumitrescu, inițiatorul proiectului.

Foto Credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente