La Galați a fost deschis un așezământ care va găzdui persoane fără adăpost

În municipiul Galați a fost deschis luni un așezânt social care va găzdui persoane fără adăpost.

Așezământul este situat la demisolul Centrului multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a, din cadrul parohiei gălățene „Pogorârea Sfântului Duh”.

Proiectul a prins viață datorită Arhiepiscopului Casian al Dunării de Jos care a dorit să vină în sprijinul celor care au nevoie urgentă de ajutor, între aceștia numărându-se persoanele singure și fără o locuință.

Prin implicarea Sectorului Construcții și patrimoniu bisericesc din cadrul Centrului eparhial și cu sprijinul unor donatori s-a reușit, pentru început, ca în scurt timp să fie amenajate două camere și utilate cu cele necesare pentru locuit.

Spațiul destinat acestor persoane care nu au o locuință a fost sfințit de Arhiepiscopul Casian în prezența mai multor preoți, a donatorilor, a unor voluntari și a câtorva beneficiari.

După slujba de sfințire, Părintele Arhiepiscop le-a oferit beneficiarilor daruri.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Proiectul Biserica Online continuă

Am început Biserica Online anul trecut în septembrie cu mai multe recomandări privind comportamentul unei parohii pe Facebook, apoi în noiembrie am trecut la Instagram. Următorul material va cuprinde mai multe recomandări despre Instastory şi…