La final de an, PS Iustin a mulțumit lui Dumnezeu pentru darul Centenarului: Catedrala Națională

În noaptea dintre ani Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului, a slujit în Catedrala din Baia Mare și a mulțumit lui Dumnezeu pentru darul Centenarului, şi anume Catedrala Mântuirii Neamului. 

„Suntem datori să Îi mulțumim lui Dumnezeu fiindcă am reușit să pregătim Centenarul Marii Uniri precum și un mare dar de Centenar, și anume Catedrala Mântuirii Neamului”, a spus ierarhul celor prezenţi la catedrală.

Lăcaşul din Dealul Arsenalului – Bucureşti a fost sfinţit în 25 noiembrie de Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Ideea contruirii acestui edificiu datează încă din timpul regalității ca omagiu adus soldaților care și-au jertfit viața pe câmpurile de luptă pentru integritatea statală și națională a României. Proiectul s-a concretizat la peste 100 ani distanţă.

De asemenea, Preasfinţia Sa a făcut referire  în cuvântul său şi la alte realizări din cadrul eparhiei.

„Totodată ne-am îngrijit de lucrarea cu tinerii și persoanele în vârstă, și, pe cât ne-a fost cu putință, de protejarea familiei”, a spus Preasfinţia Sa.

Răspunsurile la strană au fost date de cântăreții de la strana Catedralei Episcopale, informează Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.

Catedrala a fost neîncăpătoare, credincioşi de toate vârstele au venit să se roage împreună cu chiriarhul locului pentru trecerea în noul an civil.

Foto credit: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente