La Editura Basilica: „Valori religioase protejate prin norme juridice”

Editura Basilica publică o lucrare de interes „atât pentru juriști, cât și pentru teologi, dar și pentru alți profesioniști”, cum subliniază în Cuvântul înainte Prof. Tudorel Toader.

Volumul „Valori religioase protejate prin norme juridice” are la bază teza de doctorat a Preotului Mihai Iulian Necula. Lucrarea a fost realizată sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Tudorel Toader și susținută public în decembrie 2014 la Facultatea de Drept a Universității „Al. I. Cuza” din Iași.

„Adeseori, în ultima perioadă de timp, luăm act de faptul că valorile creștine și valorile secularizate, care iau tot mai des forma valorilor juridice, se nasc tensiuni susținute, fiecare în parte, de către grupurile sociale care aderă la fiecare dintre ele. Auzim frecvent că, în privința unor proiecte de lege, Biserica a emis un punct de vedere favorabil, de susținere, sau, dimpotrivă, având ca justificare valorile sale perene, a dezaprobat anumite inițiative”.

„Studiul nostru urmărește tocmai să pună în evidență punctele de întâlnire dintre valorile religioase și valorile juridice, precum și raporturile lor de susținere reciprocă, de protecție, sau, dimpotrivă, de conflict”, subliniază autorul.

Răsfoiește cartea!


Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente