La conferința din Cahul au fost evocate personalități care au contribuit la Marea Unire

Episcopia Basarabiei de Sud a organizat luni, 12 noiembrie 2018, în colaborare cu Universitatea de Stat „B. P. Hașdeu” din Cahul, Conferința Pastoral Misionară: „2018. Anul omagial al unității de credință și de neam. Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Unirii de la 1918”.

Ziua de luni a început cu slujba Sfintei Liturghii oficiată în Biserica Sf. M. Mc. Pantelimon din Cahul de Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.

La eveniment au participat clericii din eparhie, profesorii de istorie din raion și studenți din cadrul universității de stat.

Preasfinția Sa a prezentat participanților lucrarea misionară a Episcopului Dionisie Erhan și rolul Bisericii Ortodoxe la promovarea valorilor spiritualității românești.

La final, ierarhul a mulțumit tuturor pentru participare și pentru buna organizare, conferențiarilor pentru comunicările prezentate și „pentru aducerea în actualitate a personalităților de la începutul secolului al XX-lea și din epoca Marii Uniri”.

Evenimentul a fost organizat împreună cu Univesitatea de stat B. P. Hasdeu din Cahul și Directia Generală de Învățământ.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente