La Cernăuți peste 600 de români au sărbătorit Ziua Limbii Române

Românii din Cernăuți au sărbătorit sâmbătă Ziua Limbii Române, în cadrul unui proiect organizat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH) în parteneriat cu „Liga Tineretului Român din regiunea Cernăuți „Junimea”.

Pe scena Filarmonicii de Stat din Cernăuți s-a desfășurat un concert intitulat „România de acasa”, potrivit unui comunicat al IEH.

Momentele artistice au fost însoțite de discursuri care au evidențiat păstrarea identității culturale a românilor care trăiesc în Cernăuți.

Printre interpreții de muzică populară care au evoluat pe scena Filarmonicii de Stat din Cernăuți s-au numărat Ilie Caraș, Elena Merișoreanu, Ana Ilca, Izabela Tomița, Gabriel Popescu și Victoria Costinean.

Ansamblurile „Alunelu” și „Izvoraș” au interpretat cântece și dansuri tradiționale românești în fața celor peste 600 de participanți din nordul Bucovinei.

Foto credit: Institutul Eudoxiu Hurmuzachi

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Romfilatelia a lansat emisiunea poştală Crăciun 2019

Romfilatelia a introdus în circulaţie săptămâna trecută emisiunea de mărci poştale Crăciun 2019. Pe cele două timbre ale emisiunii sunt ilustrate imagini din manuscrisul Imnul Acatist al Maicii Domnului din colecția Bibliotecii Academiei Române, reprezentând miniaturile „Nașterea Domnului” și „Steaua Magilor”.…