Piteștenii pot admira icoane și viziona filme religioase la Centrul Cultural din oraș

În perioada 2-8 noiembrie, la Centrul Cultural Județean Argeș – Sala „Lumina” din municipiul Pitești, se desfășoară două manifestări naționale în sfera artei religioase: Expoziția-concurs de icoane „Rugămu-ne Ție” și Festivalul-concurs de film cu tematică religioasă „Lumină din lumină”.

Ambele evenimente au fost deschise vineri în prezența Arhiepiscopului Calinic.

IPS Calinic se adresează participanților la vernisaj. ©Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Vernisajul a început cu o slujbă de sfințire a icoanelor înscrise în concurs, lucrări ale iconarilor din întreaga țară, pictură pe lemn și pictură pe sticlă.

Expoziția-concurs de icoane „Rugămu-ne Ție”. ©Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Festivalul-concurs de film cuprinde producții video din țară și din străinătate, realizate în perioada 2018-2019, informează Eparhia Argeșului și Muscelului.

Cele 14 filme care au trecut de preselecția juriului vor putea fi vizionate de publicul argeșean în fiecare după-amiază, de la ora 17:00, în perioada 2-6 noiembrie.

Vineri începând cu ora 14:00 va fi organizată festivitatea de premiere pentru ambele manifestări.

Intrarea este liberă la toate evenimentele.

Expoziția-concurs de icoane „Rugămu-ne Ție” a ajuns la ediția cu numărul 21, iar Festivalul-concurs de film cu tematică religioasă „Lumină din lumină” la ediția a 25-a.

Evenimentele sunt organizate de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Cultural Județean Argeș.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Comentarii Facebook


Știri recente