La Caransebeș, „Micul Prinț” a adus bucurie iubitorilor de teatru și unei familii monoparentale | FOTO

Piesa „Micul Prinț” pusă în scenă de trupa „A Fonte” a Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș a adus bucurie atât iubitorilor de teatru, cât și unei familii monoparentale din Oțelul Roșu care se află în dificultate.

„Am vrut să aducem în sufletele spectatorilor atât amintirea sensibilității și a frumuseții copilăriei cât și descoperirea vieții veșnice și a sinelui”, a declarat pentru Trinitas TV eleva care l-a interpretat pe Micul Prinț, Dafina Bârcă.

Cadru din timpul piesei de teatru. Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Alături de profesori, elevii au lucrat timp de câteva luni la acest proiect. Povestea lui Antoine de Saint-Exupery despre singurătate, prietenie, iubire și pierdere a umplut de spectatori sala Casei de Cultură din Caransebeș, joi, 20 februarie 2020.

„Am împletit acest spectacol cu fapta cea bună în sensul în care am avut și un scop caritabil de-a ajuta o familie monoparentală cu mai mulți copii”, a subliniat părintele profesor Pătruț Bănăduc.

Fondurile colectate din vânzarea biletelor au fost donate familiei aflate în dificultate.

Trupa de teatru „A Fronte” a luat ființă în urmă cu 5 ani printr-un parteneriat între Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” și Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă”. Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Din anul școlar 2018-2019 trupa a rămas doar a Seminarului, iar cele mai reprezentative piese puse în scenă de elevii seminariști au fost „Nu ne răzbunați”, „Ciorbă de bolovani” și „Micul Prinț”. Au fost pregătite piese în acord cu temelor anilor omagiali stabilite de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, notează Episcopia Caransebeșului.

Coordonatorii trupei sunt părintele profesor Pătruț Bănăduc și doamna psiholog Ana Maria Iliuș Olariu.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente