La bisericile din Târgu Mureș poți dona îmbrăcăminte și încălțăminte pentru cei fără posibilități

În preajma a 12 biserici din municipiul Târgu Mureș au fost montate 18 containere speciale pentru colectarea de îmbrăcăminte și încălțăminte, cu scopul întrajutorării persoanelor cu o situație materială precară. 

Demersul a fost inițiat joi, 11 februarie 2021 de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” – filiala Târgu Mureș și susținut de Arhiepiscopia Alba Iuliei și Protopopiatul  Târgu-Mureș.

„Astfel, credincioșii târgumureșeni sunt chemați să își exercite iubirea milostivă față de aproapele, oferind în dar, după posibilități, bunuri reprezentând obiecte vestimentare”, anunță Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Îmbrăcămintea și încălțămintea aflate într-o stare bună vor fi cosmetizate și igienizate, urmând ca mai apoi să fie donate familiilor numeroase, vârstnicilor (singuri) aflați în dificultate și persoanelor cu dizabilități.

De asemenea, obiectele vestimentare cu un grad mai ridicat de uzură vor fi sortate şi, după caz, transformate în produse de bază şi utilizate ca materie primă în industrie.

Foto credit: mures.ro

Cele 12 locașuri de cult în vecinătatea cărora au fost amplasate containerele speciale sunt: biserica din Dâmbul Pietros, biserica din cartierul Belvedere, biserica „Sfânta Ana” din cartierul Tudor, Catedrala din cartierul Tudor, biserica din vecinătatea sediului Protopopiatului, biserica din cartierul Mureșeni, biserica din cartierul Mureșeni Sat, biserica „Buna Vestire” – Catedrala mică, biserica din cartierul Livezeni, biserica din cartierul Unirii, biserica din cartierul Remetea și biserica din cartierul Rovinari.

Foto credit: mures.ro

Comentarii Facebook


Știri recente