La 175 ani de la înființarea Artileriei Române, Episcopul Petroniu a slujit într-o biserică ridicată de artileriști

Pentru a marca împlinirea a 175 ani de la înființarea Artileriei Române, Episcopul Petroniu al Sălajului a slujit duminică într-o biserică ridicată de artileriști: Biserica „Sf. Gheorghe” a Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania” din Şimleu Silvaniei.

În data de 11 noiembrie 2018, Preasfințitul Părinte Petroniu a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de clerici, între care Pr. Dan Haiduc, protoiereul Protopopiatului Șimleului Silvaniei. La slujbă au participat alături de comandantul George Sas, cadre militare, personalul civil angajat și numeroși credincioși din oraș.

În predica rostită, Episcopul Sălajului surprins înțelesurile duhovnicești ale Pildei Samarineanului Milostiv (Luca 10: 25-37). De asemenea, ierarhul a evocat perioada în care Preasfinția Sa a îndeplinit stagiul militar, timp de „nouă luni și trei zile” la Regimentul 90 Infanterie din Lugoj.


La finalul Sfintei Liturghii, Pr. Ioan Crâșmaru a mulțumit Preasfinției Sale pentru bucuria de a fi din nou alături de cadrele militare ale Regimentului și i-a dăruit o icoană.

Biserica Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania”

Părintele Ioan Crâşmaru, preotul de caritate din Regimentul 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, activează în cadrul acestei structuri a Ministerului Apărării Naționale din anul 2004.

Inițial, slujbele religioase erau săvârșite într-o capelă, amenajată în incinta bibliotecii, urmând, ca mai apoi, să fie construită actuala biserică din lemn.

Aceasta a prins contur, în mod special, cu sprijinul material al cadrelor militare, care, lunar, au contribuit, din propriul salariu, pentru construcția lăcașului de cult, astfel încât, în anul 2011 lucrările de edificare a bisericii au fost finalizate, informează Episcopia Sălajului.

Lăcașul de cult, așezat sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, a fost târnosit de Preasfințitul Părinte Petroniu în data de 3 iulie 2011.

Foto credit: Episcopia Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente