L.T.C.O.R. – filiala Mizil aniversează 20 de ani

Anul acesta Liga Tinerilor Creştin Ortodocşi Români – filiala Mizil împlineşte frumoasa vârstă de 20 de ani de activitate în slujba Bisericii Ortodoxe Române, după cum ne-a precizat Cristinel Rusu de la Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Dintre activităţile desfăşurate până în momentul de faţă se pot aminti pelerinajele la mănăstirile din ţară, cu o intensă trăire sufletească, ceea ce a condus la îmbrăcarea hainei monahale sau a celei preoţeşti a mai multor membri ai Ligii, restaurarea crucilor de piatră din zona Mizilului, misiunea pentru apărarea dreptei credinţe şi promovarea Ortodoxiei, organizarea de conferinţe pe teme religioase, sociale şi culturale de actualitate, precum şi tabere de poezie şi antropologie.

De a lungul anilor, tinerii au fost implicaţi în mai multe activităţi sportive, concursuri de atletism, ciclism, competiţii de fotbal şi handbal, precum şi în acţiunile ecologice de plantarea copacilor în zonele din jurul oraşului Mizil. De asemenea, nu au lipsit multiplele acţiuni de ajutorare a persoanelor vârstnice şi a celor nevoiaşe cu alimente, haine sau cu rechizite şcolare pentru elevii aflaţi în situaţii dificile, toate acestea fiind posibile cu sprijinul concret al domnului Emil Proşcan, Primarul Oraşului Mizil.

Totodată, Liga Tinerilor Creştin Ortodocşi Români – filiala Mizil este cea care a iniţiat acţiunea ca oraşul Mizil să aibă ca patroană spirituală pe Sfânta Filofteia, cea care pânăîn anul 1947 era considerată de către locuitorii oraşului a fi ocrotitoarea lor spirituală, fapt pentru care Spitalul Orăşenesc, Pediatria şi Spitalul de TBC îi poartă în momentul de faţă numele. An de an s-au organizat mai multe pelerinaje cu racla Sfintei Filofteia, iar acum există în oraşul Mizil, din iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, racla cu veşmintele Sfintei Filofteia.

Cu prilejul acestei aniversări va avea loc, în data de 9 noiembrie 2014 procesiunea cu copia icoanei făcătoarei de minuni a Maicii Domnului Prodromiţa de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului la Mizil, cu participarea unei delegaţii eparhiale din care vor face parte Părintele Consilier David Pestroiu, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Ciprian Grădinaru şi Părintele Secretar Ionuţ Negoiţă de la Protoieria Urlaţi.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acordat Înalta binecuvântare ca această icoană să fie adusă spre închinare, ca semn preţuire pentru aceşti tineri inimoşi, precum şi spre bucuria şi mângâierea tuturor credincioşilor oraşului.

Comentarii Facebook


Știri recente