Jurământul de credință al tinerilor teologi ortodocși din Cluj-Napoca

Absolvenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, promoția 2012-2013, au depus jurământul de credință. Festivitatea a avut loc sâmbătă, 6 iulie 2013, în capela Facultății de Teologie, în prezența Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și a debutat cu o slujbă de Te Deum, oficiată de duhovnicul studenților, arhimandritul Teofil Tia, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

În continuare, absolvenții celor patru specializări de la nivel licență, dar și al celor de master, au depus jurământul prin care se angajează să păzească și să propovăduiască în toată viața învățătura Sfintei Biserici Creștine Ortodoxe de Răsărit. A urmat citirea mediilor finale obținute de studenți și masteranzi, în urma susținerii lucrărilor de licență și disertație, de către decanul facultății, pr. prof. Vasile Stanciu. Cu acest prilej, părintele decan le-a adresat tinerilor sfaturi și îndemnuri, între care și acela de a-și continua studiile.

În final, IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, le-a vorbit tinerilor teologi despre situația în care se află România în prezent, cu precădere a creștinilor ortodocși, având în vedere că numărul acestora a scăzut. Ierarhul i-a îndemnat pe licențiați la o propovăduire intensă a adevărului de credință, la nivelul țării noastre, dar și al lumii întregi.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente