”Iubirea jertfelnică – lumină a Învierii”

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut cartea „Iubirea Jertfelnică – lumină a Învierii. Lucrarea Bisericii în societate în anul 2014.”

Volumul ilustrează prin text, dar şi prin multe imagini, lucrarea misionară desfăşurată de Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în anul 2014, potrivit TRINITAS TV.

Cartea reunește texte ale Patriarhului României, de la pastorale și scrisori irenice transmise cu ocazia Învierii şi Naşterii Domnului și până la cuvântări publice. De asemenea, sunt prezentate mesaje adresate unor personalităţi și instituţii sau prefeţe.

Totodată, lucrarea sintetizează legăturile tradiţionale ale Bisericii Ortodoxe Române cu celelalte biserici ortodoxe surori, dar şi activităţile de promovare a relaţiilor de respect şi cooperare intercreştină şi interreligioasă.

Volumul nu este util numai teologilor, ci şi tuturor celor interesaţi de istoria contemporană a Patriarhiei şi de spiritualitatea Bisericii Ortodoxe Române.

Lucrarea „Iubirea Jertfelnică – lumină a Învierii. Lucrarea Bisericii în societate în anul 2014” poate fi achiziţionată de la pangarele bisericilor şi din librăriile şi magazinele de cărţi şi obiecte bisericeşti ale Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Comentarii Facebook


Știri recente